Friday 2 July 2010

Νέα πανελλαδική απεργία από τη ΓΣΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη

  • Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου
  • Με νέα πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή- απαντά η ΓΣΕΕ στις ανατροπές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η ΑΔΕΔΥ και αναμένεται να πάρει ανάλογη απόφαση για 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα.


Με νέα απεργία την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού  νομοσχεδίου στη Βουλή- απαντά η ΓΣΕΕ στις ανατροπές στα όρια ηλικίας  και στις συντάξεις
Με νέα απεργία την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή- απαντά η ΓΣΕΕ στις ανατροπές στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις

Χθες η διοίκηση της ΓΣΕΕ επεσήμανε πως πρέπει:

  • Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.
  • Να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στόχος είναι να δοθούν αυξήσεις "ανάσα" στους εργαζόμενους (κυρίως στους χαμηλόμισθους) και να διασφαλιστούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.
  • Να προστατευτεί ο ρόλος του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω μιας συμφωνίας με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Για "αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι "έχουμε νέα δεδομένα από τον υπουργό Εργασίας κατ' εφαρμογήν της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων της τρόικας. Είναι μια πολιτική που οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων".

"Αν η ΓΣΕΕ πήγαινε να διαπραγματευτεί αυτά τα ζητήματα και με τη μεθοδολογία που ακολουθούσε ο υπουργός ήταν σαν να ήθελε να γίνει ιδανικός αυτόχειρας. Δεν θα γίνουμε ιδανικοί αυτόχειρες, δεν θα πάμε σαν "πρόβατα επί σφαγή" σε διάλογο με προειλημμένες αποφάσεις" προειδοποίησε ο Γιάννης Παναγόπουλος.

"Οι καιροί είναι κρίσιμοι και οι εργαζόμενοι απαιτούν να αντιδράσουμε απέναντι στα σκληρά κυβερνητικά μέτρα" σημείωσε ο νέος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β. Μπουζούλας (από τη ΔΑΚΕ). Τέλος, η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε ως "νομοσχέδιο της ντροπής" το Ασφαλιστικό - Εργασιακό.

No comments: