Tuesday 20 July 2010

Εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

Τη «Σέχτα των Επαναστατών» έδειξαν οι εργαστηριακές αναλύσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, 37 ετών, χθες λίγο πριν τις 05.30 το πρωί στην Ηλιούπολη, καθώς μετά τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ. η ενέργεια αποδίδεται στην τρομοκρατική οργάνωση «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ». Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που «πήρε» την υπόθεση από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

  • Έδειξαν Σέχτα τα πιστόλια

Και στις τρεις ένοπλες επιθέσεις, που είχαν πραγματοποιήσει, στο παρελθόν, μέλη της οργάνωσης «ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ», χρησιμοποιήθηκαν τα δύο πιστόλια, με τα οποία δολοφονήθηκε τα ξημερώματα ο 37χρονος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τον τόπο της επίθεσης περισυνελλέγησαν 16 κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm παραμπελουμ. Οι 13 έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου 2009, στα Πατήσια.

Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το 9άρι πιστόλι -διαφορετικό από το προηγούμενο- το οποίο χρησιμοποιήθηκε και αυτό στην ίδια δολοφονία, καθώς και στις ένοπλες επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 και κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΑLΤΕR» στις 17 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους. Επίσης, οι κάλυκες από το συγκεκριμένο πιστόλι ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επάνω στο μνήμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μία μέρα μετά την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού, μαζί με την προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

  • Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες. Οι δράστες φορούσαν στολές -σκούρο παντελόνι, ανοιχτόχρμο πουκάμισο και γιλέκο- που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν αρχικά με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί το Σάββατο από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

  • Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας

O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη. Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν. Ο Σ. Γκιόλιας είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

No comments: