Tuesday 6 July 2010

Ρουσφετολογικές προσλήψεις από Χατζηγάκη


  • Σοβαρότατα ερωτήματα για τον τρόπο που η Ν.Δ. διόρισε προεκλογικά 269 υπαλλήλους στην εταιρεία «Αγρογή» προκύπτουν από στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μιλώντας στο MEGA ο κ. Θ. Πάγκαλος κατήγγειλε ονομαστικά τουλάχιστον 15 περιπτώσεις που εκθέτουν ευθέως στελέχη της Ν.Δ., καθώς αποδεικνύεται ότι προώθησαν διορισμούς όχι μόνον με κομματικά, αλλά και με συγγενικά κριτήρια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε ότι ο πρώην υπουργός Γεωργίας κ. Σωτήρης Χατζηγάκης διόρισε τον οδηγό του κ. Γ. Τρίκα, την κουμπάρα του κ. Αργυρώ Παταβούκα, την κόρη της ιδιαιτέρας του κ. Χριστίνα Κόπανου και τον κομματάρχη του κ. Φώτη Αδάμο. Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε για τους πρώην υπουργούς κ. Γ. Σουφλιά και Ν. Τσαρτσώνη, ενώ απαρίθμησε άλλους 39 (!) πρώην και νυν βουλευτές της Ν.Δ. που κατά τα στοιχεία που παρουσίασε «προώθησαν» προσλήψεις συγκεκριμένων προσώπων αξιοποιώντας μια εκτός ΑΣΕΠ διαδικασία. Χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση «άκρον άωτον του θράσους», ο κ. Πάγκαλος κατήγγειλε επίσης ότι στην πλειοψηφία τους οι προσληφθέντες ουδεμία σχέση είχαν με την ψηφιοποίηση του συστήματος διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων για την οποία διορίσθηκαν. Και επικαλέστηκε τις ιδιότητες πολλών εξ αυτών, μεταξύ των οποίων υπήρξαν από φιλολόγους και γυμναστές, μέχρι κοσμετολόγοι και μακιγιέρ! «Θα απολυθούν και οι 269», κατέληξε ενώ και η αρμόδια υπουργός Κατ. Μπατζελή είπε στην «Κ» ότι από τους 70 υπολοίπους υπαλλήλους, μετά το επικείμενο κλείσιμό της θα μετατεθούν μόνον 30 σε άλλες υπηρεσίες.

  • Αιφνιδιασμός στη Ν.Δ.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον οποίο περιήλθε η Ν.Δ. επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δόθηκε εντολή στον ίδιο τον πρώην υπουργό Γεωργίας κ. Χατζηγάκης να υπερασπισθεί τις προσλήψεις που έγιναν με την υπογραφή του. Ο κ. Χατζηγάκης με μια καθόλα επιθετική δήλωση, χαρακτήρισε «γκεμπελικές και ιταμές» τις καταγγελίες του αντιπροέδρου, προκάλεσε τον κ. Πάγκαλο να πει πώς εκείνος διόρισε την κόρη του το 2004 στη Βουλή, αλλά επί της ουσίας ουδόλως διέψευσε τη συγγενική σχέση κάποιων εκ των διορισθέντων με τον ίδιο και με βουλευτές της Ν.Δ. Σημειωτέον δε ότι κ. Χατζηγάκης απέφυγε να εξηγήσει και για ποιον λόγο εκρίθη «αναγκαίο» τον Αύγουστο να προσληφθούν 269 υπάλληλοι, όταν ήταν γνωστό ότι επίκεινται εκλογές, όπως και τον τρόπο που αυτοί επελέγησαν ανάμεσα σε 3.500 αιτήσεις.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η επιλογή της Ν.Δ. να μην απαντήσει επισήμως στις καταγγελίες Πάγκαλου, παρότι μέχρι πρότινος ο εκπρόσωπός της κ. Π. Παναγιωτόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για παράνομες πολιτικές διώξεις. Η αμήχανη σιωπή της Ρηγίλλης ενδεχομένως εξηγείται από το γεγονός ότι ανάμεσα στους 39 βουλευτές που απαρίθμησε ο κ. Πάγκαλος ήταν και πολλοί σημερινοί τομεάρχες της Ν.Δ. ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ώς αργά το βράδυ, στελέχη της Ν.Δ. αλληλοεπέρριπταν ευθύνες για τη συνάντηση που είχε προ εβδομάδος με υπαλλήλους της «Αγρογής» ο κ. Σαμαράς...

  • Του Κωνσταντινου Zουλα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Tρίτη, 6 Iουλίου 2010

No comments: