Saturday 1 January 2011

Αυτοκριτική από τον Κ. Παπούλια και μήνυμα για την ατιμωρησία

Τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας
Στο πνεύμα της οικονομικής κρίσης είναι τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το έτος που ξημερώνει. «Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη», σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κάνει αυτοκριτική και δηλώνει συνυπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση.«H χρονιά που έρχεται είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών», δηλώνει ο πρωθυπουργός και ζητά τη συμμετοχή όλων σε αυτές. «Η σκέψη μου είναι με εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους ή τα μαγαζιά τους», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό», εκτιμά το ΚΚΕ.
"Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ", υπογραμμίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. "Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας", προσθέτει και ζητά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. "Η πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους", επισημαίνει.
  • Γ. Παπανδρέου: Όλοι δοκιμαζόμαστε από την κρίση
"Έχουμε όλοι αισθανθεί και δικαιολογημένα, απογοήτευση, πόνο ακόμα και οργή για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Αυτά τα συναισθήματά μας ας τα μετατρέψουμε, όχι σε παραίτηση, σε μοιρολατρία ή σε αδιέξοδη εκτόνωση διαμαρτυρίας, ούτε βέβαια και σε βία. Αλλά στην πιο ξεκάθαρη συλλογική μας απόφαση: να γίνουμε μια ζωντανή δύναμη αλλαγής της πατρίδας μας, της ίδιας μας της ζωής. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια και να μην χρειαστούμε ποτέ ξανά δάνειες δυνάμεις, επιτηρήσεις και μνημόνια", αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι οι θυσίες του 2010 έπιασαν τόπο και υπόσχεται ότι οι πολίτες δεν θα επωμισθούν περισσότερα βάρη.
  • Αντ. Σαμαράς: Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας
Την υπόσχεση -και όχι ευχή, όπως λέει- ότι θα αγωνιστεί για "να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας", μεταφέρει στους πολίτες μέσω του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Αντ. Σαμαράς καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν ότι η Ελλάδα πέρασε κι άλλα δύσκολα και τα κατάφερε, αλλά και να γίνουν τολμηροί και περισσότερο ειλικρινείς με τους εαυτούς τους. "Να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της", σημειώνει.
  • ΚΚΕ: Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος και αναγκαίος
"Όσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική", αναφέρει στο μήνυμα του για το 2011 το κομμουνιστικό κόμμα. "Ο λαός έχει πια συσσωρευμένη εμπειρία, μπορεί και πρέπει να απορρίψει αποφασιστικά τα εκβιαστικά, τρομοκρατικά διλήμματα και τις απειλές, που διαρκώς θα εκτοξεύουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της εξουσίας", επισημαίνει.
  • Ευχές Χριστόφια για την επίλυση του Κυπριακού

Την ευχή ότι το 2011 θα είναι η χρονιά επίλυσης του Κυπριακού κάνει ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας. «Η μη λύση και η διχοτόμηση δεν εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Η διχοτόμηση θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες»,υπογραμμίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος.
  • enet.gr, 20:00 Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010


No comments: