Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κάνει με την εισηγήτριά του Βάσω Τσόνογλου το βασικό μέρος των προτάσεών του, οι οποίες - σημειωτέον - κάνουν λόγο για πολιτικες ευθύνες και ανάγκη διερεύνηση και άλλων τυχόν ευθυνών, αποφεύγοντας τον επιθετικό προσδιορισμό "ποινικές".
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για το σκέλος του ΟΤΕ, περαιτέρω διερεύνηση για τους κ.κ. Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νικο Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη από τη ΝΔ.
Για το σκέλος του ΟΣΕ προτείνει τους κ.κ. Χρίστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τους κ.κ. Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ.
Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Νίκου Χριστοδουλάκη, Χρήστου Βερελή, Τάσου Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευάγγελου Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στην παραπομπή υπουργών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που οι ίδιοι δεν συμφωνούν, τότε θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και με όσους εκείνοι προτείνουν την απόδοση πολιτικών ευθυνών.Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής τάσσεται στο δικό του πόρισμα -που δημοσιοποίησε το βράδυ της Πέμπτης- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Δηλώνει ωστόσο απαισιόδοξος ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ επιτίθεται στα δύο κόμματα εξουσίας κατηγορώντας τα για προσπάθεια συγκάλυψης, «παρασκηνιακές συνεννοήσεις» και έλλειψη βούλησης «να βγάλουν τους σκελετούς από τα ντουλάπια τους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αναφερθεί σε ονόματα, επιφυλασσόμενος να πει τη γνώμη του στην Ολομέλεια της Βουλής, σεβόμενος, όπως λέει, την σοβαρότητα του θέματος αλλά και το ρόλο του και αρνούμενος να συμπράξει «σε πρακτικές που εκφυλίζουν το κύρος των θεσμών και προσώπων, προσθέτοντας στο άγος των σκανδάλων και το άγος του ακραίου κυνισμού και της αναξιοπιστίας».
Εν αναμονή του πορίσματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι, τόσο με την υπόθεση Βατοπαιδίου -«άσχετα αν η ΝΔ μεθόδευσε την παραγραφή με το κλείσιμο της Βουλής»- όσο και με τη Siemens η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευσή της ότι θα φέρει ενώπιον της Βουλής όλα τα σκοτεινά σημεία και τις «σκιές» που υπάρχουν στον πολιτικό βίο.
Ο ίδιος δήλωσε πάντως άγνοια για το περιεχόμενο του πορίσματος, αλλά υπογράμμισε ότι «οτιδήποτε έχει πάνω του σκιά και έχει να κάνει με διαχείριση δημόσιου χρήματος, εμείς θα το φέρνουμε ενώπιον της Βουλής ώστε να διερευνάται».Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κατάθεση του πορίσματος στον πρόεδρο της Βουλής, που επρόκειτο να γίνει απόψε το βράδυ, μετατίθεται για την ερχόμενη Δευτέρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Thursday, 20 January 2011
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το πόρισμα
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment