Monday 15 December 2008

Η «Αλλαγή» επίκαιρη και πάλι

Μία λέξη ιδιαίτερου συμβολισμού για το ΠΑΣΟΚ αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών όταν πρωτοακούστηκε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, κυριάρχησε στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την Κυριακή. «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Νέοι χωρίς δική τους χώρα»

Η νεολαία βιώνει κατά τον ίδιο πιο έντονα την κρίση και εξεγείρεται, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Είναι λοιπόν απαραίτητο να εξοπλίσουμε τους νέους ώστε να αισθάνονται ικανοί να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα προβλήματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι νέοι Έλληνες δεν αισθάνονται ότι η Ελλάδα τους ανήκει, αλλά ότι ανήκει σε όσους έχουν κολλητούς, στους κουμπάρους και τους ημέτερους. πρέπει να ξανακάνουμε τους νέους να αγαπήσουν τη χώρα, να είναι περήφανοι για την Ελλάδα, προσέθεσε.

«Η δολοφονία αποκάλυψε την κρίση»

Στον απόηχο μίας εβδομάδας ταραχών άνευ προηγουμένου σε όλη τη χώρα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Παπανδρέου σημείωσε ότι το τραγικό γεγονός αποκάλυψε την βαθύτατη κρίση που βιώνει η χώρα και η νέα γενιά για το σήμερα και το μέλλον.

Δεν είναι ώρα, τώρα που βιώνουμε την κρίση, για τυφλές πολιτικές ή κοινωνικές πολώσεις και αντιπαραθέσεις. Θέλουμε να ενώσουμε το λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τις λύσεις που προτείνουμε, από το ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγής με μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Λύση δίνει πάντα ο λαός»

Στη συνέχεια, επανέλαβε την προτροπή για προσφυγή στις κάλπες, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί τη φωνή της κοινωνίας, ότι είναι σε παρακμή και καταρρέει. Ο πολιτικός της χρόνος, πρόσθεσε ο Παπανδρέου, έχει τελειώσει και χωρίς την εμπιστοσύνη του λαού παραμένει γαντζωμένη και σέρνει τη χώρα σε περιπέτειες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην προειδοποίησή του προς τον Καραμανλή στη Βουλή προ δεκαμήνου, ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες» και σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μας άκουσε».

«Έτοιμοι να κυβερνήσουμε»

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε επίσης κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και είναι αποφασισμένο να σταματήσει το μεγάλο κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα.

Είμαστε έτοιμοι, τόνισε ο Παπανδρέου, γιατί έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε έμπειρα στελέχη, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και πως να κυβερνήσουμε και έχουμε συναίσθηση της ιστορικής πορείας της χώρας.

«Πάνε να γλιτώσουν με πολιτική ευθύνη»

Σχετικά με το σκάνδαλο της ανταλλαγής ακινήτων του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επιδιώκει να περιορίσει το θέμα σε απλή πολιτικής ευθύνης χωρίς να προχωρήσει η έρευνα.

Ωστόσο, για το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που παραδέχεται η κυβέρνηση αυτή την ευθύνη, είναι μονόδρομος η προανακριτική για τους εμπλεκόμενους υπουργούς και η παραίτηση της κυβέρνησης.

«Διαφθορά και ανικανότητα»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιούργησε ένα κράτος διαφθοράς και ανικανότητας που συνδέεται με την ιδεολογία της και τον τρόπο που ασκεί την εξουσία.

Έκανε λόγο για μεταφορά πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια και τόνισε ότι οι προϋπολογισμοί της ποτέ δεν είχαν χρήματα για την υγεία, την παιδεία και τις συντάξεις αλλά είχαν χρήματα για να χαρίζουν στους λίγους φίλους τους και για το σπάταλο κράτος.

Δεν υπήρξε άλλη εποχή μεταπολιτευτικά όπου το σύνολο του Τύπου να ασχολείται καθημερινά με σκάνδαλα, σημείωσε.

2 comments:

Πέτσα Όλα said...

δεν υπαρχει κριση, τα νοικια ειναι χαμηλα

Liondas said...

Από μαλακίες, άλλο... τίποτα!