Tuesday 21 September 2010

Εκτός ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. ο Θ. Σκυλακάκης

  • Πρότεινε αλλαγή της στάσης του κόμματος στο ζήτημα του Μνημονίου
  • Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά

Εκτός της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του στο «Βήμα 99,5», με τις οποίες αμφισβήτησε τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. ότι με το μείγμα πολιτικής που προτείνει θα μπορέσει να μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το 2011.

Σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης, πληροφορίες έφτασαν στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. ότι ο ευρωβουλευτής θα έθετε θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα, που συνεδριάζει την Πέμπτη, για αλλαγή της στάσης του κόμματος στο ζήτημα του Μνημονίου.

Ο Αντ. Σαμαράς αποφάσισε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή και τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από τη Ν.Δ.

Είναι διάχυτη η εντύπωση στη Ρηγίλλης ότι πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση Σκυλακάκη βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Θυμίζουμε ότι ο Θ. Σκυλακάκης ήταν στενός συνεργάτης της Ντ. Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα, με δική της εισήγηση και επιμονή συμπεριελήφθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. σε εκλόγιμη θέση το 2009 επί Κ. Καραμανλή. Στη συνέχεια, ο Θ. Σκυλακάκης τη στήριξε στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος.

Σύμφωνα με το στενό συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ. από τον Θ. Σκυλακάκη θα ζητηθεί πίσω και η έδρα στο ευρωκοινοβούλιο. Το επιχείρημα είναι ότι οι ευρωβουλευτές δεν εκλέγονται με προσωπικές ψήφους αλλά τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Από την άλλη όμως παραμένει το δικαίωμα του Θ. Σκυλακάκη να διατηρήσει την έδρα μια και οι καταστατικές διαδικασίες του το επιτρέπουν.

  • Οι δηλώσεις

Μιλώντας στο "Βήμα 99,5" ο Θ. Σκυλακάκης τόνισε πως η χώρα "είναι στο χείλος του γκρεμού και κρεμόμαστε από το μνημόνιο". Υπογράμμισε δε ότι "θα είναι αυτοπυροβολισμός αν ανακοπεί η προσπάθεια του μνημονίου" και συμπλήρωσε: "Το κλειδί δεν είναι η αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι πως θα πορευτούμε σε αυτόν το δρόμο με δικαιοσύνη. Δεν είναι όλοι οι συνταξιούχοι το ίδιο, ούτε όλοι οι μισθωτοί".

Ακόμη, επισήμανε: "Ό,τι κι αν κάνουμε αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, τότε η αποτυχία είναι πραγματική". Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Θ. Σκυλακάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε ότι οι άνθρωποι των Βρυξελών "είναι λίγο εκτός πραγματικότητας". Χαρακτήρισε δε το μνημόνιο "πολιτική επιλογή του κ. Παπανδρέου".

No comments: