Wednesday 8 December 2010

Απόφαση της ΕΣΗΕΑ για 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010 και συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Αιτήματα της Ένωσης είναι:

  • η άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
  • η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής:

"Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός, η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για την επαναφορά εργατικού Μεσαίωνα.

Η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο.

Η Συντονιστική Επιτροπή, τέλος, διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.".

No comments: