Tuesday 21 December 2010

Η αγορά στη δίνη των απεργιών

Στα 3 δισ. ευρώ θα φθάσουν οι απώλειες – Μικρή υποχώρηση των απεργών


Πεζοί και οδηγοί εγκλωβισμένοι χθες στο κέντρο των Αθηνών, εξ αιτίας της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ η αγορά στενάζει.

Σε πλήρη παράλυση βρίσκεται η πρωτεύουσα για δεύτερη εβδομάδα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Χάος στους δρόμους, πολύωρη ταλαιπωρία για τους μετακινούμενους, απόγνωση στην αγορά, που ανέμενε τις ημέρες αυτές να πραγματοποιήσει το 35% του τζίρου της και ήδη υπολογίζει συνολικές απώλειες της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, με αποτέλεσμα ακόμη και τις ημέρες που πραγματοποιούνται μόνο στάσεις εργασίας η πλειονότητα των μετακινήσεων να γίνεται με Ι.Χ. ή ταξί, καθώς τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών εμφανίζονται πλήρως αναξιόπιστα.

Πάντως, μετά την έκκληση των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου προς τους εργαζομένους στα ΜΜΜ να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, την Πέμπτη τα μέσα θα κινηθούν κατά τις ώρες αιχμής της αγοράς, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μόνο οι απασχολούμενοι στα λεωφορεία.


ΣXETIKA ΘEMATA

Κλιμάκωση των απεργιών στις αστικές συγκοινωνίες
Αναζητούν «φόρμουλα» για να μη χάσουν το ημερομίσθιο
Απώλεια 3 δισ. ευρώ υπολογίζει το λιανεμπόριο
Αυτοκαταστροφική παράδοση

No comments: