Tuesday 21 December 2010

Βάσω Παπανδρέου: «Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό αλλά δεν τον θεωρώ αξιόπιστο»!!!

«Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό αλλά δεν τον θεωρώ αξιόπιστο», τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου, προσθέτοντας όμως ότι «ορισμένα "όχι", έχουν μεγαλύτερη αξία για την συλλογική προσπάθεια από στρατευμένα "ναι"».

«Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!» ανέφερε επακριβώς. Δήλωσε πως στηρίζει τη συλλογική προσπάθεια και όλες οι παρεμβάσεις της συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως, «στήριξη δεν σημαίνει σιωπή και στοίχιση πίσω από μία άποψη».

Β.Παπανδρέου: «Ψηφίζω μεν, αλλά...»

«Ο Προϋπολογισμός του 2011, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα ως προς τη στόχευση και την εκτέλεσή του, όπως και ο προηγούμενος», συνέχισε η κ. Παπανδρέου, ζητώντας απο την κυβέρνηση «να διαπραγματευτούμε πολύ πιο σκληρά. Να επιταχύνουμε τις δράσεις που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης και να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ της κεντρικής διοίκησης».

Ασκησε όμως κριτική και προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «πράγματι μπορεί να γίνει κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απ’ τον Σεπτέμβριο και μετά.

Όμως κυρίες και κύριοι της ΝΔ, βουλιάξατε το καράβι και μας καταγγέλλετε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ. Δεν σας ζητούμε να στηρίξετε την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα, στα ζητούμενα για δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Η κοινωνία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για σκληρά μέτρα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν νιώθει πως είναι και δίκαια. Για παράδειγμα, η οριζόντια περικοπή των αποδοχών και η μείωση των χαμηλών συντάξεων. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν αναπόφευκτες θυσίες για τις δύσκολες μέρες, αλλά τίποτα για τις καλές μέρες που όλοι ελπίζουμε πως θα ξανάρθουν.

Η φοροδιαφυγή που δεν χτυπιέται. Γιατί δεν προχωρεί ο ουσιαστικός έλεγχος του "πόθεν έσχες" για όσους διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί τα τελευταία 15 χρόνια, όπως έχω προτείνει. Θεωρεί κανείς πως είμαστε πολιτικοί αγγέλων; Πώς ζητούνται απ’ το λαό θυσίες όταν οι υπουργοί εμφανίζονται να κάνουν περαίωση δια του κουκουλώματος;», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

No comments: