Monday 16 April 2007

Ο Καραμανλής μας δουλεύει ψιλό γαζί!

Για άλλη μια φορά ο Καραμανλής έβαλε τη μαγνητοταινία και επανέλαβε τα γνωστά τετριμμένα, πεπαλαιωμένα και εκνευριστικά: «Δεν σταματούμε, δεν υποχωρούμε και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Η μηδενική ανοχή είναι δέσμευση για μας. Βεβαίως τα φαινόμενα διαφθοράς δεν εξαλείφονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Νοοτροπίες δεκαετιών θέλουν χρόνο για να ξεριζωθούν...».

Μας έχει σπάσει τα νεύρα με την αγραμματοσύνη του. Η ανοχή είναι ανοχή και δεν έχει διαβαθμίσεις! Τι θα πει "μηδενική ανοχή"; Ή ανέχεσαι ή δεν ανέχεσαι. Δεν μπορεί να ανέχεσαι λιγότερο ή περισσότερο τους μεν ή τους δε! Έλεος, κύριε πρωθυπουργέ! Κι εν πάση περιπτώσει το αν έχετε ανοχή γενικώς απέναντι στα στραβά κι ανάποδα του καθεστώτος σας, είναι ηλίου φαεινότερο. Ούτε ακούτε ούτε βλέπετε. Κοινώς κάνετε την πάπια!
Λέγοντας επίσης ότι "νοοτροπίες [να μας εξηγήσει ποιες είναι αυτές οι νοοτροπίες] δεκαετιών θέλουν χρόνο να ξεριζωθούν", τι εννοεί ο ποιητής;
Μήπως νομίζει ότι το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 1981 ή βάζει μέσα και τις δεκαετίες που κυβέρνησε ο μπάρμπας του με βίες, νοθείες και παρακράτος; Κι όσο για την καραμέλα της Ευρώπης, τι μας την πιπιλίζουν συνέχεια; Μας έβαλε - λέει - στην Ευρώπη. Και λοιπόν; [Γι' αυτό θα γράψω άλλη ώρα].
Ο Κωστάκης Καραμανλής, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του για όσα σκανδαλώδη καθημερινά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία με τη συμπεριφορά των στελεχών, οπαδών και συνεργατών του. Ο Τσιτουρίδης, ας πούμε, κάνει και τον τιμητή. Ο Πολύδωρας πετάει κοτρόνες, η Γιαννάκου είναι από άλλο ανέκδοτο, ο Αλογοσκούφης βλέπω ότι έχει αρχίσει να μαζεύει κάπως την ουρίτσα του κι εκείνο το υπερφίαλο ύφος που κυκλοφορούσε έχει αρχίσει να γίνεται πιο χαλαρό... Σκάνδαλα, μίζες, απάτες... Τρώνε τα λεφτά των συνταξιούχων, τα ασφαλιστικά ταμεία θα κηρύξουν πτώχευση... Αυτός σιωπά. Κι όταν μιλάει, βάζει την κασέτα που λέγαμε... Αν τολμάει ας διώξει, ας πούμε, τον Τσιτουρίδη. Μπορεί; Ή τον νεαρό Κεφαλογιάννη... Ξυπνήστε ρεεεεεεε!

No comments: