Saturday 21 April 2007

Θ' αρχίσω να πετάω γιαούρτια...

Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω τους πολιτικούς στις κωλοεκπομπές του Σπύρου Παπαδόπουλου, της Σεμίνας Διγενή, του Άκη Παυλόπουλου, να γλεντάνε, να χορεύουν, να χαριεντίζονται, και γύρω μας να γίνεται της κακομοίρας...
Αυτό το παραμυθάκι ότι κι αυτοί είναι καθημερινοί άνθρωποι, να σταματήσει! Πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να έχουν συνεχώς τα μανίκια σηκωμένα και να δουλεύουν. Δεν υπάρχει χρόνος ελεύθερος για τους πολιτικούς, εκείνους δηλαδή που ασχολούνται με τα κοινά. Όταν κάποιος ασχολείται με τα κοινά, σημαίνει ότι είναι αφιερωμένος στο λαό. Τελεία και παύλα.
Μου φαίνεται πως θ' αρχίσω να παραφυλάω και ν' αρχίσω να πετάω γιαούρτια - το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Αλλά μου τη "δίνει" κι όταν τους βλέπω στην τηλεόραση να λέει ο ένας στον άλλον ότι "δεν μιλώ για σας, εσάς ξέρετε πόσο σας εκτιμώ" και διάφορα άλλα τέτοια δακρύβρεκτα. Έλεγα λοιπόν για τις εκπομπές εκείνες όπου γλεντάνε! Και οι οικοδεσπότες καλούν υποτίθεται κάποιους προβεβλημένους, τους οποίους βλέπει κανείς να εναλλάσσονται - τους βλέπεις πότε στη μια εκπομπή πότε στην άλλη. Με εκνευρίζει κι ο Παπαδόπουλος που καλεί τους ίδιους και τους ίδιους - τον σώζει καμιά φορά η θεματολογία των εκπομπών του. Άσε που καλεί διάφορα φρόκαλα δημοσιογράφους άλλων εκπομπών. Έχει πάρει μορφή επιδημίας να καλεί ο ένας τον άλλον σε διάφορες εκπομπές. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση ν' ακούσεις αρνητικές κουβέντες. Όλοι μιλάνε μεταξύ τους με τα καλύτερα λόγια...
Και το χειρότερο, οι διάφορες γκόμενες μας δείχνουν την προσωπικότητά τους που εστιάζεται από τη λεκάνη και κάτω - κι άλλες φορές στα πληθωρικά στήθη τους. Αυτά που λέω δεν είναι πουριτανισμός. Είναι μια πραγματικότητα που καθηλώνει τον κοσμάκη στην πολυθρόνα, γιατί αδυνατεί να βγει στον καθαρό αέρα. Η οικονομική δυσπραγία έχει δημιουργήσει ένα προλεταριακό κοινό που πάσχει πλέον από προβατισμό.
Να πω και το άλλο: ποιος τους είπε ότι σ' αυτές τις εκπομπές χορεύουν παραδοσιακούς χορούς; Στη χάση και στη φέξη πάει και κανένας σωστός άνθρωπος και δείχνει το σωστό δρόμο. Αλλά σε γενικές γραμμές αυτά που χορεύουν, στις περί ου ο λόγος εκπομπές, είναι "χοροί" που δε υπάρχουν, απλώς χορεύονται στα πανηγύρια - ό,τι τραγούδι και ν' ακουστεί, αυτοί πάνε μπρος-πίσω και η κάμερα μας δείχνει βυζιά, κώλους και πάει λέγοντας.

No comments: