Monday 2 April 2007

Ο νόμος της σιωπής!

[Είναι φανερό ότι πάνω από τον ουρανό της χώρας συσσωρεύονται απειλητικά σύννεφα κι ο πρωθυπουργός μόλις εμφανίζεται στη Βουλή ξαναδιαβάζει τους προεκλογικούς λόγους του... Να σκεφτείτε ότι κάποια εγκληματικά στοιχεία σκότωσαν έναν άνθρωπο κι αυτός δεν χάλασε τη νιρβάνα του και ρέμβαζε στη Ραφήνα...]
Ο νόμος της σιωπής που μερικές φορές επιβάλλουν εκείνοι που δεν θέλουν για διαφόρους λόγους ν' απαντήσουν σε "προκλήσεις" έχει γίνει κανόνας ζωής. Ο Καραμανλής, ας πούμε, ενώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην ελληνική κοινωνία, ως πρωθυπουργός έχει επιλέξει τη ΣΙΩΠΗ. Τα πάντα γύρω βουίζουν, βράζουν, ανακατώνονται, σκοτώνονται, γίνεται ένα μπάχαλο... εκείνος σιωπά. Καλός ο τίτλος της εφημερίδας "Το Παρόν": "Καραμανλή, δεύρο έξω"! Μέρες που είναι, μπορεί να συμβεί και η ανάστασή του.
Όμως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει μάθει καλά το τροπάριο. Σιωπά. Σου λέει, θα φωνάξει ο κόσμος, θα φιλολογήσουν οι διάφοροι φιλοσοφούντες τηλε-δημοσιογράφοι, θα περάσουν μια, δυο, τρεις μέρες, μια εβδομάδα και μετά θα ξεχαστεί ή θα προκύψει κάτι άλλο και πάει λέγοντας. Εδώ μέχρι και ο Τέρενς Κουίκ έφτασε στο σημείο να λέει κάθε πρωί από την εκπομπή του για τον Καραμανλή και πόσο τον παραξενεύει η σιωπή και η απουσία του από την καθημερινότητα του Έλληνα. "Θ' αφήσει - λέει - καμιά φορά τη Ραφήνα και θα 'ρθει στο γραφείο του να δουλέψει...". Ποιος το λέει αυτό; Ο Τέρενς Κουίκ!
Φανταστείτε εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με τη Δεξιά και είναι, φυσικά, η πλειοψηφία στη χώρα μας. Είναι αστείο να χαίρονται και να διαλαλούν την πρωτιά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όταν οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 35-36%. Δηλαδή, το υπόλοιπο 65% που δεν έχει σχέση με τη ΝΔ, τι πρέπει να κάνει; Φυσικά να λυπάται γιατί κυβερνιέται από τη μειοψηφία... Από μια άσχετη και ανίκανη μειοψηφία κι έναν πρωθυπουργό που προτιμά τη Ραφήνα παρά το πρωθυπουργικό γραφείο. Όταν βγαίνει στη χάση και τη φέξη να μιλήσει, ξαναλέει τα ίδια, αυτά που έλεγε και πριν πάρει την εξουσία και μετά κλείνεται στη σιωπή του. Θα ξαναβγεί για να τον πάρει η τηλεόραση μαζί με τη γυναίκα του (που είναι, λέει, γιατρός) και τα δίδυμά τους θα τρέχουν από κοντά τα κανάλια και... ρε άντε!
Κι εδώ θέλω να πω ότι ο Μητσικώστας κάνει μια από τις ωραιότερες σάτιρες όταν μιμείται τον Καραμανλή. Δείτε τον...
Με την ευκαιρία σημειώνω ότι όχι μόνο ο Καραμανλής αλλά κι άλλοι πολιτικοί προτιμούν τη σιωπή. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν ισχύει το "η σιωπή είναι χρυσός", γιατί τις περισσότερες φορές η σιωπή είναι σκέτος... μπρούντζος!

No comments: