Monday 5 October 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ: "Ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε..."

Γ.Παπανδρέου: «Ξεκινάμε μια νέα πορεία»

Ξεκινάμε το χτίσιμο για την Ελλάδα που μας αξίζει και που μπορούμε να έχουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του στο Ζάππειο Μέγαρο, δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει αμέσως μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Εμμένοντας στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο και απηύθυνε προσκλητήριο σε κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και να γράψουν μαζί τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Κάλεσε επίσης όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν σε αυτή την πορεία να ενώσουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα ώστε να δημιουργήσουν από κοινού την Ελλάδα που αξίζει στους πολίτες, μια Ελλάδα που, όπως είπε, μπορούμε να πετύχουμε και θα το πετύχουμε.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανώς συγκινημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε αυτή του τη συγκίνηση με ευχαριστίες προς τον ελληνικό λαό για την τιμή και την εμπιστοσύνη που του έδειξε και υποσχέθηκε αλλαγή πορείας για τη χώρα και τη ζωή όλων των Ελλήνων.

Ξεκινάμε, όπως είπε, όλοι μαζί μια εθνική προσπάθεια σε μια πορεία ανάταξης της χώρας, μια πορεία προόδου και δημιουργίας. Μοναδική πυξίδα του όπως είπε σε αυτή την πορεία θα είναι ο πολίτης και μόνο ο πολίτης.

Η πορεία, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι εύκολη θα χρειαστεί δουλειά και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα ειλικρινής με το λαό, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο, με συλλογική προσπάθεια θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δεν ζητεί ανοχή των πολιτών, αλλά συμμετοχή τους.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι γνωρίζει ποιες είναι οι δυνάμεις που εγκλωβίζουν τη χώρα στη διαφθορά, την αναξιοκρατία, την ανομία και την σπατάλη και τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από αυτές τις δυνάμεις. Και στην προσπάθεια αυτή, τόνισε, ο ίδιος δεσμεύεται να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις και ζήτησε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πιστέψουν ότι όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν σε αυτή την προσπάθεια και επισήμανε ότι η επιτυχία αυτή έχει ως προϋπόθεση να μην υπάρξουν διακρίσεις, διαχωρισμοί και προκαταλήψεις.

  • Δηλώσεις στην Ιπποκράτους

"Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες που δώσαμε μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα, έναν αγώνα για να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ έξω από την Ιπποκράτους.

"Είμαστε εδώ ενωμένοι μπροστά στην μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε και αναλαμβάνω, ευθύνη για να αλλάξει πορεία η χώρα, για μια κοινωνία ευνομίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πράσινης ανάπτυξης", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "σε αυτή την πορεία καλούμε όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας".

"Απαντώντας" στο σύνθημα "Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς", ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι "μας εμπνέουν οι αξίες και οι αγώνες, της παράδοσής μας και ξέρω ότι με αυτές τις αξίες μπορούμε να ενώσουμε ξανά τον ελληνικό λαό, στους μεγάλους στόχους, στη δύσκολη πορεία, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

No comments: