Wednesday 21 October 2009

Ο killer του Σεργιανόπουλου σπάει τη σιωπή του στο δικαστήριο


Την δική του εκδοχή αναμένεται να δώσει σήμερα επ’ ακροατηρίω για το πώς έφτασε στο άγριο και αποτρόπαιο έγκλημά του ο 32χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτινέλι. Τους λόγους που τον οδήγησαν να αρπάξει το κουζινομάχαιρο και να κατασφάξει τον άτυχο Νίκο Σεργιανόπουλο το βράδυ της 3ης προς 4ης Ιουνίου μέσα στο διαμέρισμα του θύματος, στο Παγκράτι, αναμένεται να εξηγήσει σήμερα απολογούμενος ο Γεωργιανός κατηγορούμενος.

Με την ολοκλήρωση της πολυήμερης αποδεικτικής διαδικασίας και την απολογία του δράστη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ηθοποιού οδεύει προς την τελική της ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εκτενής αναφορά αναμένεται να γίνει σήμερα από την πλευρά της πολιτικής αγωγής για το πειστήριο που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και αφορά το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο καλαμάκι, με το οποίο φέρονται δράστης και θύμα να έκαναν χρήση κοκαΐνης τα κρίσιμα λεπτά πριν από τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα στο πειστήριο «καλαμάκι», που περιλαμβάνεται στα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας, τα εργαστήρια της αστυνομίας «αλίευσαν» μόνο βιολογικό υλικό του άτυχου ηθοποιού και όχι του κατηγορουμένου, που υποστηρίζει ότι πριν από το έγκλημα έκανε μαζί με τον ηθοποιό χρήση κοκαΐνης.



Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Σεργιανόπουλου, Αλέξη Στεφανάκη: «Η ανεύρεση βιολογικού υλικού μόνο του θύματος καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί δήθεν διάπραξης αυτού του βίαιου και αποτρόπαιου εγκλήματος λόγω της χρήσης κοκαΐνης. Αντίθετα, καταδεικνύει την ηθική αναλγησία και βαρβαρότητα του ίδιου του δράστη».

Της απολογίας του κατηγορουμένου θα προηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο, που συνεδριάζει από το πρωί στο αμφιθέατρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, όχι μόνο η συνέχιση ανάγνωσης εγγράφων της δικογραφίας αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γεωργιανού. Ανάμεσα στους σημερινούς μάρτυρες τοποθετείται και η καθηγήτρια Ψυχολογίας - Κοινωνιολογίας Χριστίνα Αντωνοπούλου, η οποία θα σκιαγραφήσει το ψυχογράφημα του κατηγορουμένου, βάσει των ψυχομετρικών τεστ στα οποία τον έχει υποβάλει. (ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ, Espresso, 21/10/2009)

  • Τελικά, μας ενδιαφέρει πλέον ή όχι, όλη αυτή η ιστορία με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου; Διαβάσαμε, ακούσαμε, ονειρευτήκαμε... Τι άλλο μπορεί να προσφέρει;

No comments: