Wednesday 7 March 2007

Λευτέρη Παπαδόπουλε, κρατήσου!

[Η φωτογραφία του Λευτέρη είναι από τη νεότητά του. Τώρα, δεν τον (ανα)γνωρίζουμε...]
Σε αγαπάμε, σε λατρεύουμε, τραγουδήσαμε, τραγουδάμε τα τραγούδια σου, σε τρώμε στη μάπα κάθε λίγο και λιγάκι με τις εκπομπές σου στην τηλεόραση ή όταν είσαι προσκεκλημένος σε άλλες εκπομπές, ΑΛΛΑ αρκετά. Λευτέρη, μου θυμίζεις διάφορους αχόρταγους - δεν θέλω τώρα να τους κατονομάσω κι άλλωστε μοιάζετε γατί ενώ έχετε κατακτήσει πάρα πολλά, ζητάτε περισσότερα, τα πάντα! Να πουλήσουμε την Ελλάδα για να παίρνουν κάποιοι επιχορηγήσεις.
Διάβασα ένα κείμενο, λοιπόν, του Λευτέρη για τις "Χορηγίες", όπου λιβανίζει τον υπουργό Πολιτισμού Βουλγαράκη. Εξαρχής να το πούμε ότι πολιτισμός δεν σημαίναι αποκλειστικά χρήματα. Δηλαδή, από τη στιγμή που ο Βουλγαράκης ανεμίζει πεντοχίλιαρα (ή τέλος πάντων κάποια ευρωχαρτονομίσματα), μας βουλώνει το στόμα και μας κάνει να γράφουμε γι' αυτόν ύμνους: "μου αρέσει το νομοσχέδιο του Βουλγαράκη", λέει ο Λευτέρης που αποφάσισε να είναι "υπεράνω των διαφόρων κομματόσκυλων".
Λευτέρη, ξεχάσαμε την απαγωγή των Πακιστανών (έργο Βουλγαράκη), το σκάνδαλο των υποκλοπών (έργο Βουλγαράκη), την κατάπτυστη συμπεριφορά του Βουλγαράκη στο αμφιθέατρο που παρακινούσε τους τραμπούκους της ΔΑΠ [«γ... σέ τον π... τη τον Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη» και «ΠΑΣΠ-ΕΔΑΚ και ΠΑΣ σας γ... ει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»)]... Εμείς που έχουμε υποστεί (και καθημερινά τα υφιστάμεθα) τα πάνδεινα από τη Δεξιά, δεν ξεχνάμε. Δεν περιμένουμε κάτι καλό από τη ΝΔ και μάλιστα από τον Βουλγαράκη σε θέματα πολιτισμού!
Και κάτι άλλο: Θέλεις να μας πεις ότι, επί ΠΑΣΟΚ, Τέχνη και κόμμα πηγαίνανε χέρι-χέρι; ΛΑΘΟΣ! Σε όλες τις επιτροπές για τις θεατρικές επιχορηγήσεις και για τα βραβεία, συνήθως συμμετείχαν άνθρωποι του Συνασπισμού [θα πάθεις πλάκα αν παραθέσουμε τους καταλόγους με τα ονόματα]... Αυτή η συνομοταξία των κηφήνων "διανοουμένων" που είναι σε όλες τις πολιτικές καταστάσεις. Που τρώνε συνεχώς, κατέχουν θέσεις και τις νέμονται κι όλο κάνουν κριτική! [Εσύ έτρωγες και έπινες με το ΠΑΣΟΚ και ήσαν όλοι φίλοι σου και τώρα σου φταίνε κι από πάνω;]
Ακόμη: Και τώρα που υπάρχουν χορηγοί και χορηγίες, πού πάνε; Στο Μέγαρο Μουσικής, Λευτέρη μου. Ή δεν το ξέρεις;
Κι αυτή η αφελής επιχειρηματολογία των Θεατρικών Συγγραφέων είναι για γέλια. Γράφουν: "Ετούτος ο Βουλγαράκης, επειδή ψιλοκαμμένος ήρθε από την Κατεχάκη, θέλει να κάνει έργο για να φτιάξει τη φιγούρα του, επειδή όπου να 'ναι θα ξαναπλακώσουνε οι εκλογές. Να τον βοηθήσουμε λοιπόν για να φιλοτιμηθεί κι αυτός, ως χειρ που λένε, νίπτουσα την άλλη χείρα!"
Έλληνες Θεατρικοί Συγγραφείς, άντε μπράβο, βάλτε ένα χεράκι να φτιάξει τη μούρη του ο Βουλγαράκης;
Σοβαρευτείτεεεεεε!

No comments: