Tuesday 27 March 2007

Ο Χουβαρδάς θυμιατίζει τον Βουλγαράκη!


Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Γιάννης Χουβαρδάς κι άρχισε το λιβανιστήρι στον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη - τον ευεργέτη του. Στην τελετή ανάληψης των διευθυντικών καθηκόντων του, φρόντισε να ευχαριστήσει τον υπουργό και είπε:
«Ο Γιώργος Βουλγαράκης είναι ένας άνθρωπος οξυδερκέστατος και πολύ αποτελεσματικός. Μέσα σε μικρό διάστημα μπόρεσε να ανατρέψει ένα θολό τοπίο στον πολιτισμό με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για την ελληνική πραγματικότητα. Του εύχομαι να συνεχίσει».
Δεν μας λες κι εμάς φίλτατε Γιάννη Χουβαρδά γιατί ήταν "θολό" το τοπίο και ποιος είναι ο "πρωτόγνωρος τρόπος για την ελληνική πραγματικότητα" με τον οποίο ο Βουλγαράκης "μπόρεσε να ανατρέψει" αυτό το θολό τοπίο; Εγώ πάντα σε θυμάμαι να κυκλοφορείς στα υπουργικά γραφεία (και μην το αρνηθείς) και νομίζω ότι είχες καλή γνώμη για όλους πάντα. Αλλά είναι υπερβολικό να αναφέρεσαι με αυτά τα λόγια όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε νομίζω να τα δικαιούται.
Μιας και δεν παρακολουθείς την πολιτική επικαιρότητα (εκείνη που δεν σ' ενδιαφέρει), αφού ασχολείσαι αποκλειστικά με το θέατρο, πάρε μια γεύση... Βουλγαράκη. Ιδού, λοιπόν, το ρεπορτάζ της εποχής (Τα Νέα, 5 Απριλίου 2006):
Eπίδειξη... πολιτισμού με γαλάζιες ύβρεις. Χυδαίες ύβρεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσαν φοιτητές της ΔΑΠ με την ανοχή - αν όχι την κάλυψη - του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Πολιτισμός α λα Bουλγαράκη... Eπιδοκίμασε τις χυδαίες ύβρεις της ΔAΠ κατά Γιώργου και ύστερα ζήτησε συγγνώμη. Χυδαίες ύβρεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσαν φοιτητές της ΔΑΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με την ανοχή - αν όχι την κάλυψη - του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη. Ο πρώην αρχηγός της ΟΝΝΕΔ όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για να σταματήσει τις ύβρεις, αλλά αντίθετα με ενθουσιώδη τρόπο επιδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τα συνθήματα ενώ κάλυψε τους υβριστές μετά την εκδήλωση.
O υπουργός Πολιτισμού εμφανίστηκε να τροφοδοτεί το κλίμα των ύβρεων. Όταν οι νεολαίοι της ΔΑΠ άρχισαν να φωνάζουν χυδαιότητες κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου («γ... σέ τον π... τη τον
Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη» και «ΠΑΣΠ-ΕΔΑΚ και ΠΑΣ σας γ... ει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ») εκείνος χαμογελούσε με επιδοκιμασία ενώ έφτασε να κρατάει τον ρυθμό των συνθημάτων με χειροκροτήματα ή παίζοντας τύμπανο! Ο κ. Βουλγαράκης επιτέθηκε μάλιστα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ανοίκειους χαρακτηρισμούς.
Ουσιαστικά επικροτώντας τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που ακούγονταν ο υπουργός Πολιτισμού είπε μεταξύ άλλων: «Είστε εσείς που αναγκάσατε τον κ. Παπανδρέου να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να σώσει τη χαμένη τιμή των φοιτητών της παράταξής του, με αυτή την αγαπημένη του φορεσιά, αυτή του τιμητή. Αλλά αυτή τού είναι πολύ στενή και κοντή. Του πηγαίνει μόνο η φορεσιά του απολογητή. Σχολίασε μάλιστα και τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συνιστώντας του «να μην παρασύρεται από τον ίσκιο του, γιατί τον βλέπει πρωί και νομίζει πως είναι μεγάλος»...

Κι ένα σχόλιο από τον καθηγητή Γιώργο Βέλτσο («Aιχμές»: Tα άγρια και τα ήμερα, Τα Νέα, 5.4.2006):
«Το ότι η N.Δ. αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία ως δημοσιονομικό καθεστώς που ρυθμίζει κατανομές ωφέλειας και κόστους, ακόμη και στο συμβολικό επίπεδο, το είδαμε και εχθές στα Πανεπιστήμια. Ο υπουργός της επί του Πολιτισμού με χειρονομίες χουλιγκάνου συνέβαλε στη μηδενική απαξίωση της πολιτικής αυξάνοντας τις μνησίκακες διαιρέσεις σε γαλάζιους και πράσινους. Ας μη μιλάει λοιπόν ο Πρωθυπουργός για κρίση του Πολιτικού όταν η Κυβέρνησή του κατανέμει τον φθόνο και τις εχθροπάθειες φυλετικοποιώντας, όπως στο ποδόσφαιρο, τις κοινωνικές σχέσεις…»
Σήμερα, ο κ. Βουλγαράκης, επειδή και ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπέπεσε σε απανωτές "γκάφες", έχει μαζευτεί στα είκοσι τέσσερα, είναι φειδωλός στις κουβέντες και παρουσιάζεται περίπου ως άγιος. Σαν να μην έχει παρελθόν! Δεν ξέρει ότι είναι δύσκολο να το αποτινάξει; [Όταν ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν αρμόδιος για το περιβάλλον υφυπουργός εκείνης της άθλιας κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε αναγγείλει την απαλλαγή της πρωτεύουσας από το νέφος για τον… επόμενο αιώνα!]

Στις φωτογραφίες της εποχής: Ο Γ. Βουλγαράκης με τα χέρια "διευθύνει" το ακροατήριό του και, κάτω, χτυπώντας το τύμπανο ο υπουργός Πολιτισμού έδινε τον ρυθμό στους φοιτητές της ΔΑΠ που καθύβριζαν τον Γ. Παπανδρέου...


No comments: