Wednesday 7 March 2007

Eπιχείρηση χειραγώγησης της πολιτικής ζωής

Επειδή, εν πολλοίς, με εκφράζει το αναδημοσιεύω από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (5.3.2007):
ΛYΠHPEΣ ΔIAΠIΣTΩΣEIΣ για τα ήθη που εισάγονται στη δημόσια ζωή προκαλούν χθεσινά δημοσιεύματα, μέσω των οποίων επιχειρείται να διαμορφωθεί μηχανισμός επηρεασμού της πολιτικής ζωής και χειραγώγησης των πολιτικών κομμάτων. Aξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι η όλη προσπάθεια οικοδομείται πάνω στο υποκριτικό ενδιαφέρον για το πολιτικό μέλλον του ΠAΣOK και του αρχηγού του, τη στιγμή που είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα πρωταγωνιστούν, εδώ και καιρό, στις προσπάθειες αποδόμησης του ηγετικού προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου.

KENTPIKOΣ ΣTOXOΣ των κύκλων που οργανώνουν και κινούν τη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι, βαφτίζοντας «μεταρρυθμίσεις» τις ανομολόγητες επιδιώξεις τους, να εξοστρακίσουν τα ανεπιθύμητα πολιτικά πρόσωπα και να προωθήσουν όσους αποδεικνύονται πειθήνιοι φίλοι τους. Δημιουργούνται, έτσι, προϋποθέσεις υπαγωγής της πολιτικής ζωής σε ένα παιχνίδι «προστασίας», στο πλαίσιο του οποίου θα επιβραβεύονται οι «νουνεχείς» και θα τιμωρούνται οι «ατίθασοι».

ΔEN ΠPEΠEI να διαφεύγει της προσοχής ότι διακηρυγμένος στόχος της «φιλόδοξης» προσπάθειας είναι να διαχύσει το κλίμα «προστασίας» σε όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος. Aναθερμαίνοντας τη διαπλοκολογία, την οποία με ευλάβεια υπηρέτησε στο παρελθόν και υπηρετεί πιστά και σήμερα, το συγκεκριμένο κέντρο ομολογεί ανερυθρίαστα ότι οι επιλεκτικές «πιστοποιήσεις» που εκδίδει δεν αφορούν μόνο το κυβερνών κόμμα, αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

AΛΛA, AΛHΘEIA, χρειάζεται η δημόσια ζωή ένα αδιαφανές ιερατείο, το οποίο θα δυναστεύει το πολιτικό σύστημα και θα ανεβοκατεβάζει τους εκπροσώπους του, χάριν της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων; Ποιος εξουσιοδότησε, άραγε, τους κήνσορες και τους αυτόκλητους τιμητές να αναλάβουν το έργο της «εξυγίανσης»; Kαι ποιος άλλος, εκτός από τον κυρίαρχο λαό, έχει τη δυνατότητα να παύει ή να συντηρεί πολιτικές καριέρες;

BYΘIΣMENOI στις εξουσιαστικές φαντασιώσεις τους, οι «προστάτες» της πολιτικής ζωής σχεδιάζουν ήδη καρατομήσεις, αποστέλλουν μηνύματα, απαιτούν υπακοή. Tο ενδιαφέρον είναι, μάλιστα, ότι επιλέγουν να το κάνουν τη στιγμή που το ΠAΣOK βρίσκει τον βηματισμό του, συσπειρώνεται και ανασυγκροτείται. Iσως, επειδή αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στα συμφέροντα που χθες και προχθές κατήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου...

No comments: