Thursday 25 October 2007

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ!


O ΓΑΠ έχει ξεκαθαρίσει πως οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν αρμόζουν σε πολιτικές προσωπικότητες και προβάλλει με καθαρότητα τη διάφανη θέση του για ένα ΠΑΣΟΚ απαλλαγμένο από τον κυβερνητισμό και τον καθεστωτισμό - χαρακτηριστικά που "κόλλησε" από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τους "εκσυγχρονιστές". Ο Βενιζέλος, ωστόσο, δείχνει μια στάση που κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε έναν σοσιαλιστή πολιτικό. Η μετά μανίας επιδίωξη της "αρπαγής" της εξουσίας του κόμματος τον έχει κάνει να βγάζει προς τα έξω στοιχεία ανθρωποφαγικά. Μετά, βεβαίως, ζητάει συγγνώμη, παίρνει μελιστάλαχτο ύφος, συναισθηματικό, κάνει πως χαμογελάει, ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι έτοιμος να μας φάει - αυτά τα μάτια του πώς γυαλίζουν!
Είπε ο Βενιζέλος: «Δε γεννήθηκα μέσα στην εξουσία, είμαι ένας από εσάς. Δεν διεκδικώ ένα αξίωμα αλλά μια αποστολή που δεν μπορώ να τη φέρω πέρας μόνος μου χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας, της βάσης του κινήματος. Δεν ανήκω στους επαγγελματίες της πολιτικής, ανήκω στην κοινωνία των πολιτών». Τουλάχιστον, ομολογεί ότι είναι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ. Και θα εμπιστευθούμε την τύχη του Κινήματος σ' έναν ερασιτέχνη;
Παρακάτω αποσπάσματα από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων:
[Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]: Παπανδρέου: Ζητώ εντολή για να φέρω το λαό στην εξουσία. Από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής και της μεγάλης αλλαγής που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ ένα γνήσιο κίνημα λαού, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε στην Καλαμάτα. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μικρό είναι το ΠΑΣΟΚ των συμβιβασμών και των συναλλαγών ενώ αντίθετα μεγάλο είναι το ΠΑΣΟΚ της ιστορίας του, των ρήξεων και της νίκης και επισήμανε ότι όσοι μέχρι σήμερα προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν τα καταφέρνουν και φαίνεται τώρα ότι στρέφουν τις ελπίδες τους στη διάλυσή του. Όπως «τουλάχιστον βλέπουμε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε και πάλι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να υπηρετούν τις κοινές αξίες του κινήματος, ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις τους και να μη γίνονται βορά του κανιβαλισμού των τηλεοπτικών παραθύρων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι κάναμε πολλά και κυρίως πετύχαμε να πιστέψει ο ελληνικός λαός στις δυνάμεις του και κάλεσε τους πολίτες για μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η εντολή που ζητά θα είναι δεσμευτική για εκείνον αλλά και για όλη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να νικήσει τη δεξιά για να φέρει το λαό στην εξουσία.

[ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]: ΓΙΩΡΓΟΣ: Δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ να γινόμαστε βορά του κανιβαλισμού των τηλεοπτικών παραθύρων. Ενωτικός, κατά διαπλεκομένων. Των ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΗ. Νέα επίθεση στα εξωθεσμικά κέντρα εξαπέλυσε χθες από το Αγρίνιο και την Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλα τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα κάλεσε να αποφεύγουν τις προσωπικές αψιμαχίες και να συζητούν πολιτικά μεταξύ τους, γιατί, όπως είπε, «δεν αξίζει στο ΠΑΣΟΚ και στις απαιτήσεις των δημοκρατικών πολιτών να γινόμαστε βορά του κανιβαλισμού των τηλεοπτικών παραθύρων». «Οσοι μέχρι σήμερα προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ, τώρα στρέφουν τις ελπίδες τους στη διάλυσή του, γι' αυτό αναπαράγουν εικόνες που δεν είναι αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας και απαξιώνουν την πολιτική σημασία του διακυβεύματος της 11ης Νοεμβρίου», είπε. Είναι σαφής η αναφορά του στις εικόνες από την Κοζάνη που μεταδόθηκαν και έβλαψαν το ΠΑΣΟΚ... [η συνέχεια στην εφημερίδα]

Θερμής υποδοχής έτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο και στην Πάτρα

No comments: