Sunday 14 October 2007

Πάλι ο Λαλιώτης;

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας: ο Λαλιώτης είναι εκτός εποχής! Και το γράφω αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι στα σημερινά "Νέα" (14.10.07) ο Γιώργος Παπαχρήστος επαναφέρει τα περί επιστροφής του Λαλιώτη στην ενεργό δράση.
Ολική επαναφορά του "σκληρού ροκ". Διπλό στόχο σηματοδοτεί η επιστροφή Λαλιώτη. Με ορατό στόχο τη συσπείρωση του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ και έναν άλλον μη «εμφανή», τη βελτίωση της επικοινωνιακής στρατηγικής του Κινήματος, η ολική επαναφορά του Κώστα Λαλιώτη στην πολιτική σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για το ΠΑΣΟΚ.
Μέχρις εδώ! Έγιναν τόσα και τόσα, ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε μπόρες αυτές τις μέρες και ψάχνει για δεκανίκια; Δεν το νομίζω. Ο Λαλιώτης "είδε" τις εξελίξεις (κι εμείς τις είδαμε...) και επιζητεί προφανώς "ρόλο" στη νέα εποχή. Διότι, μετά την επικράτησή του ο Παπανδρέου, πιο δυναμικά, αποφασιστικά και δίχως τις εκρεμμότητες του παρελθόντος, θα πρέπει να προχωρήσει. Δεν χρωστάει σε κανέναν βαρώνο, παρά μόνο στους αγνούς οπαδούς, στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ας πολιτευτεί ως ηγέτης. Αυτές τις σχέσεις με Λαλιώτηδες κ.λπ. να τις αφήσει στην άκρη. Γράφει ακόμη ο Γ. Παπαχρήστος:
Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να αξιοποιήσει τις ικανότητες, την εμπειρία και βεβαίως τις ιδέες του Κώστα Λαλιώτη στον επικοινωνιακό και πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ουσιαστικά θα αναλάβει να επανασχεδιάσει την επικοινωνιακή πολιτική, εγχείρημα που συμπίπτει χρονικά με μια καμπή στην πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάση μηδενισμού της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.
Το πάντρεμα. Οι πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν με ζωηρό ενδιαφέρον το πώς θα γίνει το πάντρεμα της γνωστής αντίληψης του Κώστα Λαλιώτη για τη μορφή που θα πρέπει να έχει η αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία (εκφραστής του «σκληρού ροκ») με την τακτική τής σε υψηλούς τόνους κριτικής στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που ακολουθεί εδώ και μερικούς μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τι λες βρε Παπαχρήστο; Τι να σχεδιάσει ο Λαλιώτης; Πρασινάλογα... Δεν ρωτάς και κανέναν που ξέρει από επικοινωνία! Πάντως, από ένα μικρό ρεπορτάζ που έκανα μεταξύ των δημοσιογράφων που κάλυπταν προεκλογικά τα περί ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, μου έλεγαν ότι μόλις ανέβαινε στο "βήμα" να μιλήσει ο Λαλιώτης, γελούσαν με αυτά που ξεστόμιζε, και στο ρυθμό και το ύφος! Ας ρωτήσει και κανέναν ο Παπανδρέου... Εξάλλου, Ο Παπανδρέου του ανέθεσε ευθύνες προεκλογικά. Αυτός τις έκανε; Σε τι συνέβαλε. Το ΠΑΣΟΚ έχασε κι όχι μόνον αυτό, αλλά ήρθε μετά να ζητήσει και την παραίτηση του Παπανδρέου. ΕΛΕΟΣ!