Saturday 9 October 2010

Τίνα Μπιρμπίλη: Στο Δημόσιο θα παραμείνει το 51% της ΔΕΗ

  • Το Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο του 51% της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές της επιχείρησης η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, λέγοντας πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η επιχείρηση έχει στρατηγική σημασία για τη χώρα. Η υπουργός πρόσθεσε ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Όσον αφορά στους χειρισμούς του υπουργείου, είπε πως "σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια".

Ο υφυπουργός, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα ήταν τόσο άσχημα όσο τα βρήκε.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανακοίνωσε ότι οι 1.600 προσλήψεις που εκκρεμούν εδώ και μήνες θα γίνουν έως το τέλος του έτους. Σημειώνεται, όμως, ότι φέτος έχουν αποχωρήσει με πρόωρη συνταξιοδότηση 2.000 εργαζόμενοι.

Εκ μέρους των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποίησε κυβέρνηση και διοίκηση να μη θίξουν το ασφαλιστικό των εργαζομένων, να προχωρήσουν στην κατασκευή των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, να λάβουν μέτρα κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού και να διασφαλίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη μεταφορά και τη διανομή.

Το συνέδριο ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, καθώς οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από συνδικαλιστές.

No comments: