Monday 18 October 2010

Εν αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων


Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ύστερα από τις προβλέψεις της ΕΜΥ για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.


Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς, κατά την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εντός των επομένων εικοσιτετραώρων.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης.

Όχημα κατέπεσε σε χαντάκι στο 20ο χιλιόμετρο Ναυπλίου Λυγουρίου λόγω των καταιγίδων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις περιοχές όπου έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα επιβατηγά πλοία ανοιχτού τύπου στα νησιά του Ιονίου.

Τα φαινόμενα σήμερα Δευτέρα αναμένεται να επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι μάλιστα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανότατα και στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Από την Τετάρτη, προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

No comments: