Saturday 2 October 2010

Φεύγουν από τα μπλόκα οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Διαφωνεί η Επιτροπή Αγώνα

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Μαζικές αποχωρήσεις βυτιοφόρων και φορτηγών παρατηρούνται στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση των προέδρων των ομοσπονδιών των μεταφορέων για τερματισμό της κινητοποίησης.

Ωστόσο, στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή αγώνα, που κατήγγειλε την απόφαση του προεδρείου ως μεθόδευση ενάντια στην επιθυμία της βάσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφόρων, Γιώργος Τσάμος, οι μεταφορείς έχουν ήδη αρχίσει να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τα μπλόκα.

Σχεδόν όλα τα βυτιοφόρα έχουν αποχωρήσει από την Ελευσίνα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται στο Χαϊδάρι, στα μπλόκα των διοδίων, της Μεταμόρφωσης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, φορτηγά παραμένουν παραταγμένα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς, στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο Δερβένι και στην πύλη 16 του ΟΛΘ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των εννέα προέδρων των ομοσπονδιών, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, αποφάσισαν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να αρχίσουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές.

Πάντως, κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου, μιλώντας στο ΑΠΕ, χαρακτήριζε την ενέργεια αυτή της Επιτροπής Αγώνα αδικαιολόγητη, κάνοντας λόγο για καθαρά κομματική τοποθέτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει διάσπαση ακόμη και στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γερανοφόρων οχημάτων κ. Σαχινίδης, που ήταν μέλος της Επιτροπής, διαχώρισε πλήρως τη θέση του.

No comments: