Wednesday 27 October 2010

Ανίερη παρέμβαση Ανθιμου στην προεκλογική μάχη

Προκλητική παρέμβαση στις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης έκανε χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. «Δεν θα δεις δημαρχείο από την εκκλησία αν δεν ανακαλέσεις όσα έχεις πει σε βάρος μου», είπε στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, και προκάλεσε την αντίδραση όσων βρίσκονταν κοντά τους, οι οποίοι αποδοκίμασαν την ενέργεια του μητροπολίτη με ένα μουρμουρητό.

Το «θερμό» επεισόδιο έγινε όταν ο Γ. Μπουτάρης φίλησε το σταυρό και μετά άπλωσε το χέρι του για να σφίξει το χέρι του μητροπολίτη. Εκείνος δεν το έδωσε και με αυστηρό ύφος έδειξε την ενόχλησή του για την κριτική που του ασκεί ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για «τρίγωνο» Ανθίμου-Ψωμιάδη-Παπαγεωργόπουλου σε εκδήλωση της υποψήφιας περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνας Ξηροτύρη, παρουσία του Φώτη Κουβέλη, και προχθές το βράδυ είπε ότι ο μητροπολίτης τού θυμίζει «μουτζαχεντίν», σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Γιάννη Ραγκούση.

Αντίθετα ο Γ. Μπουτάρης είχε θερμό εναγκαλισμό με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου στο χθεσινό γεύμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να λιώσουν οι «πάγοι» που δημιουργήθηκαν στις δημοτικές εκλογές του 2006, όταν η Αράπογλου διεκδίκησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο Μπουτάρης δεν τη στήριξε στο β'γύρο. [Ν.Ρ.

No comments: