Thursday 28 October 2010

Προβλήματα από την κακοκαιρία


Προβλήματα σε όλη σχεδόν την Αττική δημιούργησε η νεροποντή που έπληξε, τις βραδινές ώρες, το λεκανοπέδιο. Βροχερό το σκηνικό στη Β. Ελλάδα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Ελευσίνα και την Ηλιούπολη από όπου έγιναν δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγεια. Ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο Σωτηρία έγινε άντληση υδάτων από συνεργείο της Πυροσβεστικής, καθώς πλημμύρισε ένα υπόγειο.

Κλειστή ήταν για αρκετή όρο η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, από την οδό Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη, λόγω μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων.

Επίσης στο γήπεδο του Αιγάλεω αναβλήθηκε ο αγώνας Ηλιούπολη-Ολυμπιακός για το κύπελο Ελλάδος, ενώ στην οδό Αθηνάς 49 ξέσπασε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε ισόγειο υποκατάστημα του ΟΤΕ.

  • Προβλήματα και στη Β. Ελλάδα

Βροχερό παραμένει, από το πρωί της Τετάρτης, το σκηνικό του καιρού στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Από την έντονη, κατά τόπους και κατά διαστήματα, βροχόπτωση που σημειώνεται, έχουν συσσωρευτεί νερά σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος, στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία.

Όπως έγινε γνωστό από τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας που επικρατεί, τις τελευταίες ώρες, στο διάδρομο 34 του αεροδρομίου, μέχρι στιγμής τέσσερις πτήσεις - δύο της Aegean, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, μια της Αegean, από Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη και μια της Cyprus Airways, από Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη - δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης, σημείωσε ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αύριο (Πέμπτη) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές που θα συνοδεύονται από αέρα και πτώση της θερμοκρασίας.

No comments: