Tuesday 12 October 2010

Στάση εργασίας στον ΟΤΕ την Πέμπτη, σε τροχιά κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Μετά τους σιδηροδρομικούς, που απεργούν κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, σε κινητοποιήσεις προχωρούν από την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00 και 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, την ημερομηνία των οποίων θα καθορίσουν τις επόμενες μέρες, αντιδρώντας στις προωθούμενες από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλαγές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ «καλεί όλους τους εργαζομένους να κάνουν πράξη καθημερινά την πιστή τήρηση του ωραρίου και να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους πελάτες-συνδρομητές του ομίλου ΟΤΕ».

Σε τροχιά κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να βρεθούν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μετά τις αναφορές των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, περί ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για την εξαγορά των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι εκπρόσωποί τους καλούν την κυβέρνηση «να αντιληφθεί ότι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των Ταχυδρομείων και των αγροτικών δρομολογίων σε όλη την επικράτεια και κυρίως στα νησιά, στις ορεινές και στις απομακρυσμένες περιοχές και στην αγροτική ζώνη της χώρας».

Επισημαίνουν, επίσης, ότι «εκχωρείται η διαφύλαξη του απορρήτου και της εχεμύθειας της επικοινωνίας σε διάφορα συμφέροντα και βέβαια η διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου στον έλεγχο και την ευθύνη κάποιου ιδιώτη». [Newsroom ΔΟΛ]

No comments: