Saturday 9 October 2010

Ιδιωτική περίθαλψη ανέργων με επιδότηση προτείνει η Λούκα Κατσέλη

Τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης σε μία σειρά θεμάτων όπως η περίθαλψη και η ασφάλιση, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, από το βήμα του Συνεδρίου που διοργάνωσαν οι Financial Times στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η Λούκα Κατσέλη πρότεινε διάλογο και συνεργασία του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους.

"Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στο συνέδριο απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίοι και αποδέχτηκαν τις προτάσεις της.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων όσον αφορά στον έλεγχο και την είσπραξη εισφορών, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής καθώς και η συνδρομή των ιδιωτικών εταιριών στη μείωση του κόστους των δαπανών υγείας, θα είναι επίσης χρήσιμη, υποστήριξε η υπουργός.

Επανέλαβε τέλος τους πέντε πυλώνες δράσης που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο και αφορούν στην καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης των Ταμείων, στη συνεπή είσπραξη των εισφορών, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και του λειτουργικού κόστους των ασφαλιστικών ταμείων.

No comments: