Tuesday 12 October 2010

Ξέσπασε πόλεμος Νέας Δημοκρατίας - Κ. Μητσοτάκη

  • K. Mητσοτάκης: «Λαϊκιστής ο Σαμαράς»

Σε πλήρη ρήξη ήρθαν η Νέα Δημοκρατία με τον επίτιμο πρόεδρό της. Στην ευθεία επίθεση του Κώστα Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε δημόσια «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επίσημη ανακοίνωσή του παρομοίασε τον πρώην πρωθυπουργό με «ναυαγοσώστη του Παπανδρέου». Κλείνει μάλιστα την επιστολή με τη σκωπτική φράση «Καληνύχτα σας κ. Μητσοτάκη...»

Αφορμή της σύρραξης, οι σημερινές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. "Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής" δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Πρόσθεσε ακόμη πως αν ο πρόεδρος της Ν..Δ. συνεχίσει έτσι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

  • Νέα Δημοκρατία: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη»

Άμεση και εξίσου σκληρή ήταν η απάντηση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Ν.Δ.. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα εξής:

Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...".

Στις δηλώσεις του στο Mega, o Κώστας Μητσοτάκης έθεσε και πάλι θέμα εθνικής συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση. "Πρέπει να αποφασίσουμε πως η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη" τόνισε. Δήλωσε επίσης πως δεν πρέπει να γίνει εξεταστική για την οικονομία υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει διασυρθεί αρκετά.

Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή τόνισε ότι η Ν.Δ. απέτυχε να φτιάξει τα πράγματα και, όπως είπε χαρακτηριστικά "η Ν.Δ. με απογοήτευσε".

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Καραμανλή καθώς τον φωτογράφισε ως συνομιλητή του Ζ. Κ. Γιούνκερ. Από την κριτική του Κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ούτε η οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση καθώς τόνισε ότι "κάνει τραγικά λάθη με τη φορολογική πολιτική... Η οικονομική πολιτική με διαρροές αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία".

No comments: