Thursday 15 December 2011

Θα εισπραχθούν 300 εκατ. πάνω από το στόχο. Θα ξεπεραστεί ο στόχος εσόδων από το τέλος ακινήτων εκτιμά η ΔΕΗ

Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ από το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μάλλον θα ξεπεραστεί, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters στέλεχος της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ και εκτιμώντας ότι τα έσοδα από το τέλος θα φθάσουν τελικά τα 2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ο επικεφαλής της Αρθ.Ζερβός δήλωσε ότι η επιχείρηση συζητά με τράπεζες για να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, ενώ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια. 



Τις επόμενες 10 ημέρες θα «αποκαλυφθούν» τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΚΑ.

Στα 2 δισ. τα έσοδα από το τέλος

Μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ, αριθμός που υποδηλώνει ότι το τελικό ποσό ενδέχεται να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο, είπε το στέλεχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Αυτό (το νούμερο) σημαίνει ότι θα φτάσουμε τον στόχο για 1,7 δισ. ευρώ για φέτος, εγώ τα βλέπω τα έσοδα στα 2 δισ. ευρώ», είπε.

Ζημιές και στο δ' τρίμηνο

Η ΔΕΗ, θύμα και αυτή της συνεχιζόμενης ύφεσης, ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο του έτους για πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

«Το τέταρτο τρίμηνο θα είναι κακό, όπως ήταν και το τρίτο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση χρέους ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει το 2012, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ περίπου λήγουν στα τέλη του πρώτου τριμήνου, πρόσθεσε ο κ. Ζερβός.

Στο επόμενο 10ήμερο τα νέα τιμολόγια

Η ΔΕΗ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός του Δεκεμβρίου τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα βοηθήσουν την επιχείρηση να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της ύφεσης.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ίδιο συνέδριο δήλωσε ότι τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων 10 ημερών.

No comments: