Thursday 15 December 2011

Δικηγόρος πήγε... ναρκωμένος από το χειρουργείο στο δικαστήριο Η αμφισβήτηση του κωλύματός του από την πρόεδρο τον οδήγησε στο ακροατήριο


[Βασίλης Λαμπρόπουλος, Το Βήμα, 14/12/2011]. Γνωστός δικηγόρος πήγε στο δικαστήριο σχεδόν... ναρκωμένος και υποβασταζόμενος μετά από χειρουργική επέμβαση, επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναβολή στην ακροαματική διαδικασία! Ο δικηγόρος υπέβαλε αμέσως υπόμνημα στους δικαστές, επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για την τυχόν επιδείνωση της υγείας του λόγω της... φυγής του άρον - άρον από το χειρουργείο...
Ενα πρωτοφανές περιστατικό αναστάτωσε την προηγούμενη Δευτέρα το Εφετείο Αθηνών λόγω του γεγονότος ότι δικαστές εμφανίζονται να αμφισβητούν σοβαρούς λόγους υγείας που επικαλούνται δικηγόροι. Σε ένα επεισόδιο που έχει αναστατώσει τους δικηγόρους σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τους δικαστές...

Καταγγελία βιασμού
Στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικαζόταν υπόθεση καταγγελίας βιασμού. Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αναλάβει ο 67χρονος δικηγόρος κ. Γιάννης Μαρκουλάκος - γνωστός από τη νομική συμμετοχή του στις υποθέσεις Siemens, Aspis Πρόνοια κλπ - ο οποίος την ίδια ημέρα είχε προγραμματίσει σοβαρή χειρουργική επέμβαση στα πόδια.

Ο δικηγόρος είχε παραδώσει στον πελάτη του σχετικό αναλυτικό έγγραφο - βεβαίωση ιδιωτικής κλινικής σχετικά με το χειρουργείο και την περίθαλψή του εκείνη την ημέρα. Ο δικηγόρος είχε συνεννοηθεί με τον πελάτη του να ζητήσει αναβολή λίγων ημερών της ακροαματικής διαδικασίας προκειμένου να είναι «παρών» στο επόμενο δικαστήριο.

Ομως για άγνωστους λόγους η πρόεδρος του δικαστηρίου έδειξε δυσπιστία και αρνήθηκε το αίτημα του κατηγορουμένου για τον νοσηλευόμενο νομικό εκπρόσωπο του. Ζήτησε λοιπόν η διαδικασία να προχωρήσει εσπευσμένα με τον διορισμό άλλου «τυχαίου» δικηγόρου από τις σχετικές λίστες των δικαστικών αρχών. Κι αυτό παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος και δεν υπήρχε το γνωστό ζήτημα παρέλευσης 18μήνου για την ολοκλήρωση της προφυλάκισης.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος, «το πρωί της Δευτέρας υποβλήθηκα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, λόγω πολυετούς πάθησής μου. Μου χορηγήθηκε ολική νάρκωση. Οταν άρχισα να συνέρχομαι στο χειρουργείο δέχθηκα ενημέρωση από συνεργάτες και τον πελάτη μου ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν δέχθηκε το αίτημα αναβολής. Δεν δίστασα ούτε στιγμή. Οπως ήμουν στο χειρουργείο και ζαλισμένος από τη νάρκωση, σηκώθηκα κι έφυγα με πατερίτσες από το νοσοκομείο. Ηταν μία οδυνηρή εμπειρία με μεγάλους πόνους στα χειρουργημένα πόδια μου. Ομως δεν μπορούσα να αφήσω τον πελάτη μου ουσιαστικά ανυπεράσπιστο. Εσπευσα στο δικαστήριο και ζήτησα από την πρόεδρο να πληροφορηθώ γιατί αμφισβήτησε το έγγραφο μου και συνέχισε τη διαδικασία. Μία τέτοια αντιμετώπιση ενός δικηγόρου που έχει πρόβλημα υγείας κι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση είναι απάνθρωπη, πρωτοφανής και εκτός κάθε επαγγελματικής δεοντολογίας...».

Μετά την εμφάνιση του ασθενούς - δικηγόρου στο δικαστήριο αποφασίσθηκε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για μερικές ημέρες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση του Αρείου Πάγου και του Δικηγορικού Συλλόγου για την υπόθεση.

No comments: