Saturday 17 December 2011

ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ... Φονικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες


Εκατοντάδες είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα στις νότιες Φιλιππίνες, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας .
Η τροπική καταιγίδα Ουάσι -ή Σεντόνγκ- έπληξε την περιοχή Μιντανάο στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων χθες, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του στρατού δήλωσαν το Σάββατο ότι σχεδόν 180 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περί τις 100.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Η τροπική καταιγίδα «Ουάσι», με ανέμους που έφταναν έως τα 90 χλμ./ώρα, έπληξε την περιοχή Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες αργά χθες, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις που αύξησαν το επίπεδο του νερού σε πολλά ποτάμια.
Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε μεγάλες περιοχές της χώρας.
Ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Λεοπόλδο Γκαλόν δήλωσε ότι οι οι διασώστες έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 97 πτώματα, κυρίως παιδιά, στην πόλη Καγκαγιάν ντε Όρο. Αλλοι 75 άνθρωποι πνίγηκαν στην πόλη Ιλιγκαν. Επίσης, τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε εργάτες σε ορυχείο.

No comments: