Thursday 15 December 2011

Ρύθμιση «με ορθολογικά κριτήρια» για τα ταξί προαναγγέλλει ο Μάκης Βορίδης

Αυστηρό μήνυμα «να μην προτρέχουν κάποιοι» να προεξοφλήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με το άνοιγμα των επαγγελμάτων, απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τρόικα, με την οποία είχε συνάντηση, συμφωνεί ώστε η ρύθμιση που θα γίνει για τα ταξί να έχει «ορθολογικό κριτήριο», όπως το πληθυσμιακό.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση «σε εξαιρετικό κλίμα» με την τρόικα, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά «τις επόμενες μέρες».



«Για όσους σπεύσουν να πουν ποιες είναι οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, να μην προτρέχουν και να μην βιάζονται» πρόσθεσε ο υπουργός, δείχνοντας όσους προδικάζουν ότι η τρόικα ζητά μία ρύθμιση για τα ταξί στη λογική εκείνης του προκατόχου του.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει νομοσχέδιο Ραγκούση» και προειδοποίησε με παραίτηση, αν υπάρξει επιμονή να γίνει η απελευθέρωση των ταξί χωρίς κριτήρια.

«Δεν πρόκειται να πράξω κάτι αντίθετο στη συνείδησή μου» είπε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς αν το νομοσχέδιο Ραγκούση είναι αντίθετο στη συνείδησή του απάντησε: «Βεβαίως!».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «θα γίνει μία ρύθμιση που θα έχει ορθολογικό κριτήριο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τρόικα συμφωνεί σε κάτι τέτοιο.

No comments: