Thursday 22 December 2011

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Για όλα φταίει το... ΠΑΣΟΚ!


Στον επηρεασμό της Δικαιοσύνης από χαλκευμένα στοιχεία πολιτικών του αντιπάλων απέδωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης την ποινική δίωξη εναντίον του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!!! Με ένα παραλήρημα από τα παλιά, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιχείρησε χθες να ρίξει στο? ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υποστήριξε πως είναι στόχος «πολιτικής δολοφονίας». Αναφέρθηκε μάλιστα, και στον Κώστα Σημίτη, υποστηρίζοντας ότι δεν ελέγχθηκαν ποτέ τα οικονομικά του, όπως και του ΠΑΣΟΚ, για να υποστηρίξει ότι υπάρχει σε βάρος του μεροληπτική συμπεριφορά. Από τις βολές του δεν εξαιρέθηκε ούτε η Αλ. Παπαρήγα, η οποία κατά τον πρώην δήμαρχο απαγορεύει την είσοδο του ΣΔΟΕ στον Περισσό.

«Τα οικονομικά του Παπαγεωργόπουλου και της δημοτικής του παράταξης έχουν διερευνηθεί σε βάθος. Αντίθετα, δεν έχει διερευνηθεί ο κ. Σημίτης και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, όταν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία από τον κ. Τσουκάτο. Δεν έχουν διερευνηθεί και τα οικονομικά του ΚΚΕ, ενώ η κ. Παπαρήγα προειδοποιεί το ΣΔΟΕ να μην τολμήσει να ελέγξει το κόμμα», είπε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέδωσε την ποινική δίωξη εναντίον του στον επηρεασμό της δικαιοσύνης από χαλκευμένα στοιχεία που όπως υποστήριξε της διοχέτευσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να τα κατονομάσει.Ο στόχος, όπως ισχυρίστηκε, είναι διπλός: η πολιτική του δολοφονία, και η μείωση της ποινής του προφυλακισμένου βασικού ενόχου, Π. Σαξώνη, βάσει του νόμου που προβλέπει μείωση της ποινής σε περίπτωση ενοχοποίησης του προϊσταμένου του.
Για τις καταθέσεις του, ύψους 1.040.000 ευρώ, που βρέθηκαν μετά το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα, είπε πως στη διάρκεια της 12ετούς δημαρχιακής του θητείας ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν συνολικά εισοδήματα 2.200.000 ευρώ, που δικαιολογούν τις συγκεκριμένες οικονομίες.
Μπουτάρης:
Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας
Σε δήλωσή του με αφορμή τις ποινικές διώξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του Β. Παπαγεωργόπουλου και των στενών συνεργατών του (του πρώην γενικού γραμματέα Μ. Λεμούσια που είναι προφυλα-κισμένος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μ. Ζορπίδη και του πρώην διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας Γ. Γκαϊδατζή), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε πως η διοίκηση του δήμου παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της υπόθεσης και πως «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του για την αποκατάσταση κάθε ζημιάς ή απώλειάς του εναντίον οποιουδήποτε αποδειχτεί πως έχει ευθύνη όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Σε δήλωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μ. Ζορπίδης αναφέρει ότι το ποσό των 6 εκατ. ευρώ που βρέθηκε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς είναι απολύτως νόμιμα και προέρχονται από την επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ, ΕΘΝΟΣ, 21/12/2011

No comments: