Thursday 15 December 2011

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ... Βροχές και δυνατοί άνεμοι το Σαββατοκύριακο




Χαλάει ο καιρός από αύριο με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έως και 9 Μποφόρ τοπικά στα πελάγη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς νωρίς το πρωί στη Δυτική Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές μικρής διάρκειας.
Ενισχυμένοι οι άνεμοι στα πελάγη, που θα φτάσουν μέχρι και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Βροχερός ο καιρός και την Κυριακή, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, φτάνοντας έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.
Τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

No comments: